farfora

farfora

>>>>>FaRfOrA<<<<<
 
الرئيسيةالتسجيلدخول
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الفهرس
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» برنامج ACD
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالأحد ديسمبر 26, 2010 9:39 pm من طرف شموع الامل

» اعرف اكتر من 200 موقع على الانترنت
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالأحد ديسمبر 26, 2010 9:01 pm من طرف tito.matrex1

» برنامج فولدر لوك
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالأحد ديسمبر 26, 2010 8:57 pm من طرف tito.matrex1

» يوميات شاب روش طحن
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 26, 2010 4:58 pm من طرف CABO_SAMO

» كلمات لها معانى
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 26, 2010 4:39 pm من طرف CABO_SAMO

» ثيمات لموبيلات الجيل الرابع اللي مش بتلاقيلها في اي حته ولو مش عارف موبيلك جيل رابع ولا لا ادخل شوووف وانت تعرف
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالثلاثاء أغسطس 10, 2010 1:15 pm من طرف شموع الامل

» اعتذار و رد
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالسبت يوليو 10, 2010 5:34 pm من طرف زعيمة الفرافير

» حمل فيلم واحد صفر VCD
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالإثنين يونيو 21, 2010 7:44 am من طرف شموع الامل

» خـلطة فوزيـه DVdRip
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالإثنين يونيو 21, 2010 7:36 am من طرف شموع الامل

» The Wolfman 2010
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالسبت يونيو 12, 2010 11:12 am من طرف شموع الامل

سحابة الكلمات الدلالية
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
farfora
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Vote_rcapاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_voting_barاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_vote_lcap 
yasoashry
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Vote_rcapاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_voting_barاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_vote_lcap 
شموع الامل
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Vote_rcapاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_voting_barاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_vote_lcap 
suzi
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Vote_rcapاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_voting_barاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_vote_lcap 
اكبر فرفوره
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Vote_rcapاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_voting_barاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_vote_lcap 
hassan
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Vote_rcapاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_voting_barاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_vote_lcap 
zika
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Vote_rcapاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_voting_barاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_vote_lcap 
دموع الياسمين
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Vote_rcapاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_voting_barاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_vote_lcap 
prison break
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Vote_rcapاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_voting_barاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_vote_lcap 
سبرينا
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Vote_rcapاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_voting_barاحلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي I_vote_lcap 


شاطر
 

 احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
farfora
admin
admin
farfora

عدد الرسائل : 253
العمر : 30
السٌّمعَة : 1
نقاط : 315
تاريخ التسجيل : 15/07/2008

احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Empty
مُساهمةموضوع: احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي   احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالأربعاء أبريل 29, 2009 9:28 am



فتة مصرية



المكونات:

خبز ناشف

أرز أبيض مطهو

لحم ضأن مسلوق

مرقة لحم

صلصة طماطم



الطريقة:

وضع الخبز الناشف في بايريكس.

إضافة الأرز المطهو.

إضافة اللحم ثم المرقة.

إضافة صلصة الطماطم على الوجه.

وضعه في الفرن حتى يتماسك.



والاكله دى فى الغالب بنعملها فى عيد الاضحى فى الفطار او فى الغداء واحيانا فى الاتنين !!


[size=24]الملوخية

المكونات:

مرقة دجاج

ثوم مفروم ناعم

كزبرة

سمن



الطريقة:

تحمير الثوم في السمن مع إضافة الكزبرة.

إضافة المرقة على الملوخية حتى تتفكك.

إضافة الملوخية مع المرقة على الثوم توكه على النار حتى يستوي.


والملوخيه دى اكله مشهوره جدا جدا فى مصر وخصوصا لما تحمرى التوم مع الكسبره فى السمن اللى احنا بنسميها (طشه)

الكشرى المصرى

المقادير :
كيس مكرونة صغيرة
100 جرام مكرونة أسباجتى
3/4 كيلو عدس بنى مغسول جيدا و مصفى
2 كوب أرز مصرى مغسول جيدا و مصفى
بصل مقطع شرايح رفيعه
عصير طماطم
ثوم مفروم مع ملح و كمون
ملعقتين زيت درة
زيت لتحمير البصل
ملح و كمون و خل و عصير ليمون
2 مكعب مرقه دجاج
الطريقه :
1 - العدس
فى إناء عميق نسخن حوالى لتر ماء
لما يسخن نضع عليه العدس و مكعب مرقه الدجاج ونتركه حتى يقرب من النضج نضع عليه الملح و الخل و نتركه حتى ينضج
نصفيه دون غسل بالماء و نضع عليه الكمون و نقلبه جيدا
ملحوظه : إذا نقص الماء ولم ينضج العدس ممكن تزويد قليل من الماء حتى ينضج
2 - المكرونه
فى إناء عميق نسلق المكرونة الصغيرة مع الأسباجتى بالطريقه العاديه و نتركها لتتصفى بعد غسيلها بالماء
3 - الأرز
فى إناء نضع 2 كوب ماء مع ملعقتين الزيت و ملح و خل و مكعب مرقه الدجاج نتركهم حتى يغلى الماء
بعد أن يغلى الماء نضع الأرز ونغطيه و نتركه حتى يغلى ثم نخفض الشعله و نضع تحته الشياطه حتى لا يلتصق الأرز
بعد أن ينضج الأرز نرفعه من على النار و نرفع الغطاء حتى يبرد قليلا ثم نغطيه مرة اخرى حتى التقديم
4 - الصلصة
فى إناء عميق نضع عصير الطماطم مع الثوم المفروم مع الملح و الكمون و الخل و ملعقه زيت درة و عصير الليمون ونتركها حتى تنضج أى تكون سميكه أو ثقيله شويه
محبى الكشرى بالشطه ممكن يأخذوا من نفس الصلصه السابقه و يضعوا عليها شطه و يتركوها قليلا على النار
5 - التقليه
فى طاسه نسخن زيت التحمير و نحمر فيه البصل الحلقات الى ان يصبح بنى نصفيه جيدا من الزيت حتى يكون مقرمش
6 - الخلطه السحريه < إختيارى >
الخلطه دى أنا بعملها و أحط منها قليل على كل طبق بتدى طعم جناااااااان
فى سلطانيه نضع طماطم مقطعه مكعبات مع ثوم مفروم مع ملح و كمون مع عصير ليمونتين مع ملعقه من الصلصه السابقه وتترك قليلا قبل الاستخدام
فى النهايه نقلب الأرز مع العدس مع المكرونة و يقدم فى طبق عميق عليه الصلصه و الشطه و حلقات البصل و طبعا لا تنسوا الخلطه السحريه
و بالهنا و الشفا


العدس

المقادير:

عدس

ماء

بصل

ثوم

زيت زيتون

مصالا

فلفل حار

كركم



الطريقة:

تحمير البصل مع الثوم.

إضافة العدس مع الماء.

إضافة المصالا والفلفل الحار والكركم.

تركه على النار حتى يستوي ويتماسك

طاجن المسقعه باللحمه المفرومه

المقادير
1 كيلو باذنجان مقشر و مقطع الى شرائح متوسطه السمك
ربع كيلو لحمه مفرومه مطبوخه( عصاج )
2 فلفل حارمقطع حلقات و منزوع منه البذر الداخلى
2 بصله متوسطه الحجم مبشوره
عصير طماطم حوالى 1/2 لتر او 1 /4 لتر
ملح و فلفل
زيت لتحمير الباذنجان و قليل من السمن للطبخ
الطريقه:
1 - نقلى الباذنجان ونتركه ليتصفى جيدا و بعد القلى نطفى النار و نضع الفلفل فى الزيت لمده دقيقه ونتركه ليتصفى
2 - فى حله عميقه شويه نضع السمن ونضع البصل و عليه شويه فلفل اسود ونقلبه حتى يبقى لونه بنى فنضع عليه عصير الطماطم و الملح و يقلب جيدا و تترك حتى تتقل شويه
3 -بعدها نضع اللحم المفروم ويترك قليلا
4 - نضع الباذنجان المقلى و الفلفل و تقلب جيدا و تترك حتى تتشرب الصلصه قليلا ثم نرفعها من على النار و ضعها فى طاجن ونضع عليها حلقات طماطم و توضع فى الفرن حتى تحمر وتقدم ساخنه
ملحوظه: عند التقديم يمكن عصر ليمون على المسقعه وذلك حسب الرغبه
و بالهنا و الشفا
وانتظروا المزيد من الاكلات المصريه

_________________
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي 780241022
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نانسي

نانسي

عدد الرسائل : 13
العمر : 30
السٌّمعَة : 0
نقاط : 37
تاريخ التسجيل : 19/05/2009

احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي   احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالثلاثاء مايو 19, 2009 7:11 pm

حلو اوي الاكل ده جوعتوني Rolling Eyes
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي 746595
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
farfora :: ركن الفرافير :: فرفيرو للاكل-
انتقل الى:  
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية live      

قم بحفض و مشاطرة الرابط farfora على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط farfora على موقع حفض الصفحات

widgets
التبادل الاعلاني